Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din noiembrie, 2015

Mituri şi realităţi despre cancerul de sân

Ultimul secol a ȋnregistat foarte multe progrese ȋn legătură cu diagnosticarea şi tatamentul cancerului de sân, ȋnsă, cu toate acestea, cauzele exacte ale maladiei şi metodele prin care aceasta poate fi stopată nu se cunosc pe deplin. Acest fapt favorizează apariţia mai multor mituri şi controverse. Iată care sunt cel mai des ȋntâlnite: Numai femeile cu istoric de cancer de sân ȋn familie sunt predispuse riscului. Circa 70% dintre femeile diagnosticate cu cancer mamar nu au factori genetici, factorii care ţin de stilul de viaţă fiind mult mai semnificativi (dieta, fumatul, dezechilibre hormonale etc.). Purtarea sutienelor cu sârmă creşte riscurile de dezvoltare a cancerului la sân. Există afirmaţii conform cărora sutienele care au sârmă de susţinere pot fi responsabile de acumularea de toxine datorată presiunii asupra sistemului limfatic de la nivelul sânului. Experţii susţin, ȋnsă, că aceste afirmaţii nu au nici o bază reală.

Implanturile mamare: rotunde sau anatomice?

La intervenţia de augmentare mamară apelează din ce ȋn ce mai multe femei, ȋnsă un număr destul de mic dintre acestea face diferenţa, la modul realist, ȋntre tipurile de implanturi care există. Iată care este reţeta pentru alegerea tipului de implanturi potrivit pentru forma sânilor şi fizionomia fiecărei femei: De obicei, ȋn momentul ȋn care o femeie ȋşi doreşte un bust mai generos, aceasta se prezintă la cabinetul medicului estetician, având aşteptările şi speranţele sale, mai mult sau mai puţin realiste. De cele mai multe ori, pacientele cer implanturi mari, dar care, totuşi, sa aibă un aspect natural, fapt care poate fi un antagonism. Pentru ca sânii unei femei să poată avea un aspect cât mai natural, aceştia trebuie să se afle ȋn deplină armonie cu ȋntregul fizic.

Implanturile mamare şi sânii lipsiţi de fermitate

Implantul de silicon nu are capacitatea de a ridica sânii lăsaţi. Află, ȋn continuare, ce soluţii reale există pentru această problemă: Ridicarea sânilor sau procedura de lifting mamar este necesară când există un exces de piele care atârnă ȋmpreună cu areola mamară sau sub aceasta. Sânii se lasă când au avut un volum mai mare care se diminuează brusc; creşterea ȋn volum a acestora şi scăderea volumului pot avea loc din cauza unor sarcini sau a eliminării excesului ponderal. Când sânii ȋşi micşorează volumul, se poate observa faptul că pielea se retrage numai parţial, păstrându-şi capacitatea de a se reȋntinde. Acest lucru poate fi verificat, cu uşurinţă, prin intermediul aplicării unei tracţiuni pe tegumentul de pe sân, fiind evident faptul că pielea se ȋntinde excesiv.

Când poate sutienul deveni sursa unor probleme grave de sănătate?

Sutienele care nu corespund dimensiunilor bustului pot ajunge să cauzeze afecţiuni cronice foarte supărătoare. Citeşte mai multe despre acestea ȋn cele ce urmează: În mod special, ȋn cazul femeilor care au dimeniunile sânilor mai mari, un sutien nepotrivit poate deveni originea unor felurite probleme destul de serioase de sănătate care includ iritaţii ale tegumentului, dureri de spate, tendonită sau chiar afecţiuni digestive şi dureri de cap . De pildă, ȋn Marea Britanie, se estimează faptul că 4 din 5 femei poartă sutiene care au mărimi necorespunzătoare pentru sânii lor. Multe dintre persoanele de sex feminin subestimează lăţimea spatelui lor şi supraestimează mărimea cupelor, fapt care conduce la alegerea unor sutiene total nepotrivite ca dimensiuni. Chiropracticianul Lorna Mills afirmă că, vin regulat la consultații femei care au umerii căzuţi sau deformări ale spatelui , chiar indigestii care se datorează apăsării pe diafragmă sau pe plămâni , urme adânci lăsate...