Treceți la conținutul principal

Asimetria sânilor - cauze și soluții

asimetrie sani
Fiecare femeie este preocupată de forma, volumul și dimensiunile bustului său. În acest sens, unele dintre doamne recurg chiar și la intervenții chirurgicale pentru a tinde cel puțin spre simetria a ceea ce, în concepția lor, reprezintă perfecțiunea sânilor, cei care, în urma intervenției, vor reuși în cele din urmă să umple o cupă de sutien fără a mai fi nevoie a recurge la tot felul de tertipuri clasice și ieftine, gen push-up-ul. Din diverse cauze, nu toate femeile au sânii perfecți, atât din punctul de vedere al poziționării lor, cât și a dimensiunilor, motiv pentru care se văd nevoite a apela la medicii de specialitate pentru a corecta această diformitate, mai mult sau mai puțin vizibilă, cunoscută sub denumirea de ”asimetrie sani”.

Se remarcă așadar unele diferențe între sâni, de care purtătoarea este sau nu conștientă. Astfel, în cazul diferențelor minimale, se prea poate ca femeia nici măcar să nu știe acest lucru deși, în mod firesc, îi pipăie zilnic, în special când face duș și se spală. Atingându-i se prea poate deci să nu fie sesizată nicio diferență în acest sens, motiv pentru care e de datoria medicului curant ca, la un control, chiar și de rutină, să semnaleze această problemă, să i-o prezinte pacientei și, mai apoi, împreună, să aibă în considerare o eventuală operație la nivelul bustului, chiar de o eventuală marire sani.

3 tipuri de sâni asimetrici

Cercetătorii au ajuns la concluzia că, vorbind despre asimetria sânilor, ea poate fi întâlnită în unul dintre următoarele tipuri de mai jos:

Asimetrie ușoară, ușor de mascat, ciar de sesizat, când diferența dintre cei doi sâni este aproape imperceptibilă

Asimetrie medie, de care pacienta e conștientă, sau care se observă cu ochiul liber, chiar pe stradă, dacă nu și la un prim control. Aici, un sân este doar cu o treime mai mare decât celălalt, motiv pentru care oe eventuală corectură ar fi mai ușoare și din impactul psihic pe care l-ar avea finalitatea intervenției chirurgicale asupra pacientei și a percepției generale asupra imaginii sale evaluate de către privitori.

Asimetrie mare, imposibil de neobservat, căci unul dintre sâni are dimensiuni duble față de celălalt, deci pentru pacientă nu ar putea fi un șoc aflarea veștii că are sânii asimetrici.

5 cauze ale asimetriei sânilor

Genetica – pe cale ereditară, se transmite din generație în generație, astfel că nu poate fi făcut ceva în privința stopării ei, riscul apariției acestei asimetrii a sânilor fiind foarte crescut dacă în familie mai există o altă femeie care suferă ori a suferit în trecut de așa ceva.

Hormonii – în special cei de creștere, din perioada pubertății, când organismul a fost bombardat cu tot felul de fluctuații ale acestora, motiv pentru care corpul a avut de suferit importante transformări, din care unele s-au permanetizat de-a lungul timpului, abia la final ajungând la o formă stabilă, inegală, precum în cazul asimetriei bustului.

Cutia toracica – dacă e chiar și puțin deplasată, ”mută” odată cu ea și sânii. O principal factor problematic aici este sternul, mai ales când acesta, pe cale naturală sau nu, este puțin introduc mai în interior, acea scobitură de la mijlocul pieptului fiind accentuată.

Accidentele – de orice fel, cu sau fără intenție, chiar și la locul de joacă sau la muncă, pot duce la asimetria sânilor, cu precădere când, peste ei, cade un corp foarte greu, sau intervine o forță puternică, de neîndepărtat, care îi tasează astfel încât să nu-și mai poată reveni la forma lor inițială.

Sportul – poate fi foarte dăunător atunci când este făcut în mod exagerat și nechibzuit. Evitați așadar să ridicați greutăți care sunt peste puterea dvs. reală de a le face față, în special când nu aveți vreo altă persoană care să vă ajute, să vă susțină și să vă fie alături în eventualitatea în care ați scăpa pe dvs. bara aceea grea de care atârnă greutățile.

Posibile soluții pentru eliminarea asimetriei

Dacă pacienta se prezintă la cabinetul medicului având doi sâni diferiți ca mărime, protezele din silicon sunt cea mai bună soluție pentru ea. Chirurgul intervine și consiliază pacienta doritoare în momentul în care aceasta trebuie să se decidă și să aleagă măsura pe care o vrea pentru implanturi. În funcție de rezultatul final dorit, medicul poate aprecia care i s-ar potrivi mai bine nu doar pentru a obține un look estetic de senzație, dar și pentru a avea grijă de sănătatea pacientei căci, în primul rând, important e ca noua pereche de sâni să se potrivească cu forma corpului avută, deci organismul să o asimileze și să nu îi cauzeze ulterioare probleme care ar putea-o readuce pe masa de operație.

În schimb, atunci când deformarea a avut loc datorită deficitului unilateral al cutiei toracice, distanța, volumul și forma siliconului ce urmează fi implantat este și mai greu de prezis, deci chirurgul trebuie să aibă un ochi foarte format, cu care să reușească să pună un diagnostic exact, potrivit căruia, mai apoi, să aducă sânii la nivelul dorit de către pacientă, în caz contrar, inegalitatea sânilor deja existentă, riscând a fi și mai proeminentă.

Dacă un caz prezintă deficite la nivelul șanțului de sub sâni, pe linia inframamară, corecturile nu sunt atât de laborioase. De fapt, acestea sunt cel mai ușor de realizat de către medicul chirurg, în special în cazul sânilor mici, la care, în timpul operației, chirurgul face el însuși pentru prima dată această linie despărțitoare, mai înainte de operație ea fiind, practic, inexistentă.

Cel mai greu de corectat rămân cu siguranță asimetriile de sâni atunci când unul este mai mare decât celălalt, datorită înălțimii exacte la care trebuie ambii centrați. La fel și în cazul mameloanelor, când unul e mai mic decât celălalt, dar și când sunt poziționați diferit, încă din naștere. Pentru o cât mai eficientă reușită a operației chirurgicale, se urmărește de către chirurg amplasarea implanturilor la unison, fără vreo urmă vizibilă a acestei transformări. Însă, în pofida strădaniilor chirurgului, datorită faptului ca mameloanele au un fel de ”memorie proprie, internă”, procesul de vindecare, postoperator, este crucial în vederea atingerii perfecțiunii finale, căci linia mameloanelor ar putea tindă să urmeze aceeași traiectorie cu care a fost obișnuită încă de la naștere, chiar în pofida corecției chirurgicale suportate de către pacientă, fără vreo vină din partea doctorului și a priceperii sale.

Pentru mai multe detalii si poze despre interventii click aici.

Comentarii

Cele mai citite...

Ce trebuie să ştii despre vindecarea după intervenţia de rinoplastie

Remodelarea nasului, una dintre cele mai frecvente intervenţii estetice, este urmată de un întreg proces de vindecare, proces gradual al cărui rezultat final poate fi evaluat abia dupa circa un an, deşi modificările estetice vor fi vizibile în doar câteva săptămâni de la  intervenţie. Iată tot ce ai nevoie să ştii despre perioada de recuperare post-operatorie. Chirurgul estetician poate modifica forma nasului din punct de vedere estetic, îmbunătăţind aspectul acestuia şi fizionomia întregii feţe, dar, de asemenea, în cadrul unei operaţii de rinoplastie, se pot rezolva şi problemele de natură funcţională ale nasului. În timpul perioadei de recuperare post-operatorie, aspectul nasului poate să nu coincidă cu ceea ce pacientul îşi doreşte, procesul de remodelare fiind unul de durată. Pacientul poate observa asimetrii ale nasului, edeme, zone cu sensibilitate redusă sau, din contră, dureroase, însă, toate acestea vor dispărea în urmatoarele săptămâni. Intervenţia chirurgic

Recuperarea după rinoplastie: Tot ce trebuie să ştii despre inflamarea feţei şi a nasului post rinoplastie

După operaţia de rinoplastie, una dintre problemele majore cu care se confruntă pacienţii este inflamaţia care se produce la nivelul feţei şi a nasului. Majoritatea pacienţilor se sperie şi sunt nedumeriţi în ceea ce priveşte rezultatul operaţiei din cauza acestei inflamaţii de la nivelul nasului şi al frunţii/obrajilor. Iată ce trebuie să şii despre acest proces inflamator şi cum poţi preveni/diminua, pe cât posibil, inflamaţiile. Care este procesul normal de inflamare după rinoplastie? Toţi pacienţii se întreabă cât timp vor fi umflaţi dupa o intervenţie de rinoplastie. Această procedură estetică este una care nu permite pacienţilor să vadă un rezultat final decât peste aproximativ un an. De regulă,  este nevoie de multe luni pentru ca umflăturile să dispară în totalitate. Acest lucru nu înseamnă că nasul nu va arăta prezentabil chiar şi după câteva săptămâni de la operaţie, însă el va continua să se vindece pe măsură ce umflaturile se diminează. Pentru început, nas

Sfaturi de urmat după intervenţia de blefaroplastie

Intervenţia estetică în zona pleoapelor se efectuează în vederea corectării oricăror aspecte inestetice din zona ochilor, aspecte datorate factorilor ereditari sau înaintării în vârstă. Iată câţiva paşi de urmat cu privire la recuperarea după o astfel de procedură estetică: Pregăteşte mediul necesar unei recuperări rapide. Pentru început, este necesară o pregătire a minţii şi a mediului de viaţă, astfel încât recuperarea după intervenţie să fie cât mai simplă şi eficientă. Fumatul este un obicei la care ar trebui să se renunţe înainte de blefaroplastie cu câteva săptămâni. Este indicat mancatul sănătos şi sportul, de asemenea, dublarea cantităţii de alimente bogate în vitaminele C şi E în vederea unei recuperări rapide. Este, de asemenea, indicată si eliminarea cofeinei şi a alcoolului din dietă înainte de intervenţie. Treburile casnice trebuie aranjate, totodată, pentru ca, după intervenţie, să nu fie nevoie de a face orice tipuri de efort. Află ce presupune recu

Recuperarea după intervenţia de liposucţie şi tratamente de reabilitare

Procedura de liposucţie prezintă avantaje multiple care includ optimizarea vieţii psihice şi a celei profesionale şi sociale. Beneficiile acesteia sunt obţinerea unei imagini armonioase şi al unui aspect neted al pielii, alături de un contur ferm şi natural al corpului. În plus, intervenţia are o durată destul de scurtă iar recuperarea este rapidă, rezultatele finale implicând lipsa cicatricilor. După operaţie, se va amplasa un tub de dren care va ajuta la îndepărtarea lichidelor care s-au acumular postoperator. Pacientul va fi, apoi, externat, fiind nevoie de purtarea unui corset care are ca scop reeducerea edemului, conducând la obţinerea unor rezultate finale de modelare prin consolidarea texturii pielii. Corsetul trebuie purtat aproximativ o lună; în unele cazuri se recomandă o centură cu care pacientul poate face chiar şi baie, iar, în altele, o centură normală care va exercita presiune asupra pielii şi care va putea să fie eliminată câteva zile după intervenţie. În

Corecţia sânilor tuberoşi

Sânii tuberoşi reprezintă una dintre cele mai dificile operaţii din cadrul chirurgiei estetice a sânului, constituind o provocare pentru chirurgii plasticieni. Ce sunt sânii tuberoşi ? Sânii tuberoşi au baza foarte îngustă şi, de asemenea, un pol inferior nedezvoltat, fiind asemănători unui tub, de unde şi denumirea acestora. Forma lor cilindrică este cauzată de o parte a glandei localizată în areolă. În cele mai multe dintre cazuri, chirurgia estetică permite corectarea acestui tip de anomalie şi a problemelor de natură estetică ce vin odată cu aceasta. Anomalia sânilor tubulari reprezintă un defect congenital care poate fi prezent atât în cazul femeilor, cât şi în cazul persoanelor de sex masculin. Deşi acest tip de defect fizic este prezent încă de la naştere, el nu poate fi observat în totalitate, decât în perioada pubertăţii, perioadă în care sânii sunt în plină dezvoltare, iar orice anormalitate devine foarte uşor observabilă. Femeile care au sânii tuberoşi au, de

Prețurile intervențiilor de chirurgie estetică (în țară și în străinătate)

Aflați la etapa cercetărilor pentru operațiile estetice pe care și le doresc, potențialii clienți se confruntă cu numeroase probleme atunci când sunt în căutarea unui preț cât mai bun pentru ceea ce doresc să îmbunătățească la aspectul lor fizic. Mulți nu se uită la bani când vine vorba de imaginea lor personală, respectiv de ceea ce au de afișat în văzul tuturor, însă tot nu le este indiferent să dea un ban în plus atunci când nu este cazul. Un important factor hotărâtor în procesul decizional îl reprezintă și locația clinicii estetice în care urmează să se desfășoare tratamentul chirurgical ce le va readuce buna dispoziție și starea de sine pacienților după perioada de recuperare. Astfel, pacienții doritori au de ales între a apela la doctorii români, aici, în țară, sau de a pleca în străinătate, acolo unde, se prea poate, vor da de alți doctorti de ai noștri, tot români, plecați la muncă în strîinătate. Nu ar fi asta o mirare prea mare, căci asemenea cazuri sunt din c

Subiecte post-rinoplastie mai rar abordate: ce sunt cearcănele întunecate care apar sub ochi şi la ce ajută aplicarea benzilor adezive pe nas?

Iată câteva detalii despre două subiecte mai rar aduse în discuţie după intervenţia de rinoplastie sau septoplastie, dar cu care te poţi întâlni de multe ori după o astfel de operaţie estetică. Ce sunt cearcănele maronii care pot apărea sub ochi după operaţie şi cât durează? O mulţime de persoane se confruntă cu zonele mai întunecoase de sub ochi în cazul în care au suferit o intervenţie de rino/septoplastie. Multe femei, în special, se întreabă cu deznădejde dacă acestea sunt permanente. Explicaţia este faptul că aceste cercuri mai întunecoase, similare unor cearcăne, nu sunt altceva decât sânge blocat în zona orbitei care a apărut în urma traumei rinoplastiei, mai ales dacă aceasta a implicat şi spargerea oaselor nazale. Vestea bună este că aceste semne nu au o natură permanentă, însă vestea mai puţin bună este aceea că ele pot dura până la şase luni sau chiar şi mai mult. Aceste cercuri întunecate de sub ochi reprezintă o plângere şi o nedumerire destul de comună a

Ce trebuie să ştii despre recuperarea după intervenţia de augmentare mamară

Femeile din România apelează, din ce în ce mai des, la operaţia de mărire a sânilor atât din dorinţa de a avea un fizic mai frumos, cât şi din motive de necesitate. Perioada de recuperare cauzează cele mai multe nelinişti pentru paciente. Succesul unei astfel de operaţii depinde, în egală măsură, atât de experienţa medicului estetician cât şi de respectarea indicaţiilor privind perioada postoperatorie. După intervenţia de augmentare a sânilor , pacienta va purta, pentru câteva zile, un pansament cu feşe elastice. În prima lună după operaţie, se va utiliza o bustieră medicală care va conferi suport sânilor, bustieră care trebuie purtată fără pauză, chiar şi în timpul somnului. Zona sânilor se poate umezi şi spăla începând cu a doua zi după procedura chirurgicală. Sânii, în unele cazuri, pe parcurul perioadei postoperatorii, pot apărea umflaţi, mai mari, mai tari şi poziţionaţi mai sus, însă nu există motive de îngrijorare. Efectele acestea vor dispărea rapid, iar sânii vor

Complicaţii posibile în cazul implanturilor mamare şi soluţiile în cazul acestora

Augmentarea mamară cu implanturi poate conduce la anumite complicaţii, însă există şi variante de soluţii în cazul în care pacientele se confruntă cu una sau mai multe dintre acestea: Augmentarea mamară cu implanturi poate conduce, uneori, la anumite complicaţii. Iată câteva dintre ele: Este posibilă şi migrarea implantului care implică dislocarea şi deplasarea acestuia într-o poziţie nefirească. Cu toate că această complicaţie este întâlnită rareori, cu cât implantul este mai mare, cu atât mai mare este şi riscul. Altă complicaţie care ar putea apărea este efectul de clipocire, fenomen des întâlnit în cazul implanturilor cu soluţie salină sterilă sau gel siliconic lichid. Acesta este întâlnit în urma apariţiei unor cavităţi şi a extruziuniunilor inestetice ale învelişului siliconic. Altă problemă care poate apărea este ca implantul să se dezumfle. Astfel, acesta scade în volum drept urmare a fisurării învelişului siliconic. Problema este întâlnită mai des în cazul ace