Subiecte post-rinoplastie mai rar abordate: ce sunt cearcănele întunecate care apar sub ochi şi la ce ajută aplicarea benzilor adezive pe nas?
Iată câteva detalii despre două subiecte mai rar aduse în discuţie după intervenţia de rinoplastie sau septoplastie, dar cu care te poţi întâlni de multe ori după o astfel de operaţie estetică.
Ce sunt cearcănele maronii care pot apărea sub ochi după operaţie şi cât durează?
O mulţime de persoane se confruntă cu zonele mai întunecoase de sub ochi în cazul în care au suferit o intervenţie de rino/septoplastie. Multe femei, în special, se întreabă cu deznădejde dacă acestea sunt permanente. Explicaţia este faptul că aceste cercuri mai întunecoase, similare unor cearcăne, nu sunt altceva decât sânge blocat în zona orbitei care a apărut în urma traumei rinoplastiei, mai ales dacă aceasta a implicat şi spargerea oaselor nazale.
Vestea bună este că aceste semne nu au o natură permanentă, însă vestea mai puţin bună este aceea că ele pot dura până la şase luni sau chiar şi mai mult.
Aceste cercuri întunecate de sub ochi reprezintă o plângere şi o nedumerire destul de comună a pacienţilor după rinoplastie, de aceea am considerat ca este benefic să o aducem în discuţie pentru ca pacienţii să se poată informa cât mai mult încă dinainte de intervenţie. După cum am spus deja, aceste semne se vor retrage, însă procesul este unul gradual care se desfăşoară într-un ritm destul de lent. Ȋnsă, pacienţii care se „înhamă” la o astfel de intervenţie, ştiu, sau ar trebui să ştie dinaintea operaţiei, că arma lor cea mai de preţ pe parcursul recuperării este răbdarea. Acest lucru nu poate fi subliniat îndeajuns, fiindcă este esenţial ca pacienţii să nu se lase pradă deznădejdii pe parcursul procesului de recuperare care este unul de lungă durată.
Până una-alta, astfel de semne se pot acoperi uşor cu un corector şi ele nu vor mai fi vizibile pentru cei din jur.
Benzile adezive post rinoplastie: sunt sau nu necesare?
Subiectul cel de-al doilea pe care am dorit să îl abordăm gravitează în jurul controversatelor benzi adezive care se aplică pe nas după intervenţie. Spunem „controversate”, fiindcă astfel de benzi adezive nu sunt agreate de toţi medicii, fiindcă unii doctori le consideră eficiente, iar alţii nu consideră că sunt de un prea mare ajutor. De cele mai multe ori, după îndepărtarea atelei de pe nas, acestea se vor aplica pentru câteva zile, iar apoi, în funcţie de medic, pacientul va fi sau nu consiliat cum să şi le mai aplice acasă de unul singur.
Lipirea unor astfel de benzi pe nas are ca beneficiu controlarea edemelor în stadiile imediat următoare după operaţie. Nasul se va umfla, de cele mai multe ori, mai ales în zona vârfului. Lipirea unei benzi (sau mai multe) va aplica presiune pe piele, astfel încât să prevină umflarea pielii şi ţesutului moale. Mai mult, în timpul unei rinoplastii, de multe ori, forma nasului este schimbată prin intermediul modificării cartilajului, iar aceste benzi aplicate pe piele vor ajuta nasul să se obişnuiască cu noua lui formă.
Un alt beneficiu important al aplicării benzilor este acela că ajută phisic pacientul după intervenţie. Conform unor studii şi statistici efectuate în SUA, pacienţii care imediat după eliminarea atelei de pe nas încep procedura de aplicare a benzilor sunt mai liniştiţi psihic, fiindcă forma nasului arată mai aproape de rezultatul final atunci când benzile sunt aplicate, faţă de felul în care el va arăta în primele săptămâni fără benzile care ţin umflăturile sub control.
Mai multe detalii despre modalitatea aplicării unor astfel de benzi, perioada de aplicare a lor şi altele le veţi afla de la medicul Dvs. Nu vă feriţi să discutaţi despre orice subiect consideraţi că este necesar înainte de intervenţie pentru a şti cât mai precis la ce trebuie să vă aşteptaţi. Succes!
Comentarii
Trimiteți un comentariu