Procedura de liposucţie prezintă avantaje multiple care includ optimizarea vieţii psihice şi a celei profesionale şi sociale. Beneficiile acesteia sunt obţinerea unei imagini armonioase şi al unui aspect neted al pielii, alături de un contur ferm şi natural al corpului. În plus, intervenţia are o durată destul de scurtă iar recuperarea este rapidă, rezultatele finale implicând lipsa cicatricilor.
După operaţie, se va amplasa un tub de dren care va ajuta la îndepărtarea lichidelor care s-au acumular postoperator. Pacientul va fi, apoi, externat, fiind nevoie de purtarea unui corset care are ca scop reeducerea edemului, conducând la obţinerea unor rezultate finale de modelare prin consolidarea texturii pielii. Corsetul trebuie purtat aproximativ o lună; în unele cazuri se recomandă o centură cu care pacientul poate face chiar şi baie, iar, în altele, o centură normală care va exercita presiune asupra pielii şi care va putea să fie eliminată câteva zile după intervenţie.
În cazul unor suturi care nu sunt absorbabile, firele se vor scoate după zece zile de la intervenţia chirurgicală.
După operaţie, pacienţii pot resimţi dureri care sunt asemănătoare cu febra musculară, mai ales în timpul schimbării poziţiei sau a unor mişcări. Acestea sunt perfect normale şi fac parte din procesul de vindecare al perioadei de recuperare. Pentru combaterea lor, pot fi utilizate analgezice mai simple cum ar fi paracetamolul şi va fi interzisă utilizarea cremelor sau a pastilelor care au în compoziţia lor aspirină, anti-inflamatoare sau steroizi. În cazul în care este neapărat necesar, medicul estetician va putea recomanda şi analgezice mai puternice.
Pe suprafaţa pielii pot apărea vânătăi sau anumite secreţii în zonele în care au fost efectuate inciziile, însă acestea vor dispărea treptat.
După procedura de liposucţie mai pot apărea, pe perioada de recuperare, senzaţii de greutate, disconfort sau edem, simptome care, de asemenea, se vor diminua cu timpul, de regulă, dispărând după aproximativ o lună. Edemul va putea să dureze chiar şi o perioadă mai lungă, chiar şi circa o jumătate de an.
Pacienţii vor putea să revină la locul de muncă sau de studiu şi la activităţile cotidiene mai uşoare după câteva zile, însă activitatea mai intensă va trebui evitată timp de o lună.
În vederea facilitării perioadei de vindecare se recomandă utilizarea/aplicarea unor tratamente de reabilitare care includ următoarele:
- Micromasaj celular
- Crioterapie (pentru îmbunătăţirea zonelor cu insensibilitate temporară care va dispărea treptat)
- Masaj dermo-vacuum (pentru îmbunătăţirea conturului corporal)
- Endermologia (facilitează o recuperare optimă, uniformizând, totodată, conturul corporal)
- Masajul limfatic (grăbeşte vindecarea zonei care a fost tratată)
Masajul limfatic are şi alte beneficii asupra organismului precum:
- Detoxifierea întregului organism
- Îmbunătăţirea circulaţiei limfatice (masajul sprijină sistemul de filtrare a bacteriilor, iar riscul de formare a anumitor infecţii postoperatorii va fi diminuat şi sistemul imunitar va fi întărit)
- Circulaţia sanguină va deveni mult îmbunătăţită, fapt care va contribui la accelerarea procesului de recuperare şi vindecare prin intermediul unei oxigenări mai bune a pielii, a ţesuturilor şi a tuturor organelor
- Inflamaţiile şi umflăturile vor fi reduse pe măsură ce se va accelera circulaţia limfatică
- Funcţiile altor sisteme ale corpului vor fi îmbunătăţite: sistemul respirator, cel endocrin şi cel muscular
Comentarii
Trimiteți un comentariu