Treceți la conținutul principal

11 mituri despre augmentarea mamară cu implanturi

Pentru acele femei care îşi doresc sâni mai mari cu forme mai pline, augmentarea mamară este, bineînţeles, soluţia. Explorând, însă, acest subiect, multe dintre doritoarele unei cupe mai mari la sutien, se lovesc de diferite întrebări sau zvonuri legate de această procedură chirurgicală, fapt care, uneori, le sădeşte în minte nehotărârea în luarea deciziei de a recurge la operaţie. Iată cel mai frecvent întâlnite mituri referitoare la mărirea sânilor:

Operaţia de augmentare mamară este extrem de dureroasă, necesitând o pauză foarte lungă de la activităţile cotidiene cum ar fi locul de muncă sau exerciţiile fizice.
Durerea este tolerată de fiecare pacientă diferit, fapt ce este luat întotdeauna în considerare de către medicul estetician, care, în funcţie de aceasta, va prescie medicaţia postoperatorie potrivită împotriva durerilor. În ceea ce priveşte durata timpului necesar recuperării după operaţie, şi acesta variază de la un caz la altul, însă, în general, pacientele îşi pot relua activităţile cotidiene, treptat, după două zile de la intervenţie, iar la muncă se pot întoarce în circa 5-7 zile. Exerciţiile fizice mai intense vor fi, într-adevăr, evitate pentru sase săptămâni.

Augmenatrea mamară lasă cicatrici mari şi vizibile.
Implanturile sunt inserate prin mici incizii făcute sub sân, la nivelul mamelonului sau sub braţ. Medicul estetician va recomanda fiecărei paciente metoda optimă în funcţie de tipul de implant ales şi de forma sânilor, astfel încât cicatricile să fie cât mai puţin vizibile. Marele avantaj al tehnicii pe sub brat, este ca nu lasa cicatrici la sani, in acest caz , cicatricea este ascunsa intr-un pliu de sub brat (in axila).

Implanturile cu soluţie salină sunt mai bune decât cele cu silicon.
Implanturile umplute cu soluţie salină au fost utilizate mult timp, deoarece se specula că cele cu silicon ar cauza probleme de sănătate, lucru care nu a fost niciodată, însă, demonstrat. De fapt, în realitate, studiile de specialitate au demonstrat că implanturile cu silicon îşi îndeplinesc la fel de bine funcţia precum cele cu soluţie salină, dacă nu chiar mai bine, producând un efect mai natural.

Implanturile plasate sub muşchi arată mai natural decât cele poziţionate peste muşchi.
Plasarea implanturilor sub muşchiul pectoral depinde de anatomia fiecărei femei şi de tipul implantului ales. Unele paciente obţin rezultate mai bune şi cu un aspect mai natural în urma poziţionării implanturilor sub muşchi, altele – peste acesta. Totul depinde de anatomia unică a fiecăreia.

Dacă ai implanturi, nu mai poţi alăpta.
Nu există nici o dovadă medicală a acestui fapt, abilitatea fiecărei femei de a alăpta variind, fără să aibă vreo legătură cu implanturile mamare.

Implanturile mamare se simt tari şi nenaturale la palpare.
Deşi implanturile mamare se simt uneori diferite la atingere faţă de sânii naturali, 9 din 10 femei sunt perfect mulţumite în urma intervenţiei.

Implanturile pot cauza cancer la sân sau alte afecţiuni ale sănătăţii, orice afecţiune care apare după intervenţie fiind direct relaţionată cu implanturile
Nu există nici o dovadă ştiinţifică cum că augmentarea mamară cu implanturi ar creşte riscul îmbolnavirii de cancer mamar sau al dezvoltării oricaror boli autoimune.

Implanturile nu permit depistarea unei tumori în cadrul unei mamografii.

Dacă acest mit ar fi real, augmentarea mamară cu implanturi ar fi interzisă. Realizarea mamografiei în cazul unei paciente cu implanturi poate să fie mai dificilă, dar, în nici un caz, imposibilă.

Este posibil ca sânii cu implanturi să îşi piardă textura  naturală.
Textura sânilor va fi diferită în perioada postoperatorie de recuperare, însă dupa cateva saptamani sanii se inmoaie si devin foarte aproape ca si consistenta glandei mamare naturale, la majoritatea pacientelor, pentru o persoana neavizata, chiar e greu de detectat ca ar avea implanturi, in special cand taietura s-a facut sub brat, neavand cicatrici la sani, nu exista „urme” care sa indice ca pacienta ar avea implant sau nu.

Femeile cu implanturi nu mai pot purta sutiene cu cadru de sârmă.
Imediat după operaţie, nu este recomandată purtarea unui astfel de sutien, însă după vindecare, se recomandă sutienele care asigură o susţinere potrivită pentru sâni, putand fi purtate orice fel de sutiene.


Prezenţa implanturilor mamare te poate scuti de controalele periodice la sân.
Cu sau fără acestea, este important ca fiecare femeie să meargă periodic la medic pentru un control. Implanturile pot face palparea acasă mai dificilă, din cauza faptului că este posibil ca ţesutul natural să fie mai greu de diferenţiat de implant. Acest lucru numai un medic îl va face cu precizie maximă.

Implanturile mamare trebuie schimbate periodic.
Implanturile nu au un termen de garanţie fix, acesta depinzând de la o femeie la alta. Multe implanturi durează chiar şi peste 25 de ani, iar unele prezintă riscul de a se deteriora după 10 ani.
Există multe mituri şi afirmaţii eronate privind operaţia de augmentare mamară, însă medicul plastician va lămuri orice întrebare sau nedumerire, astfel încât pacientele să fie conştiente de alegerea lor şi de ceea ce presupune aceasta în realitate.

Comentarii

Cele mai citite...

Recuperarea după rinoplastie: Tot ce trebuie să ştii despre inflamarea feţei şi a nasului post rinoplastie

După operaţia de rinoplastie, una dintre problemele majore cu care se confruntă pacienţii este inflamaţia care se produce la nivelul feţei şi a nasului. Majoritatea pacienţilor se sperie şi sunt nedumeriţi în ceea ce priveşte rezultatul operaţiei din cauza acestei inflamaţii de la nivelul nasului şi al frunţii/obrajilor. Iată ce trebuie să şii despre acest proces inflamator şi cum poţi preveni/diminua, pe cât posibil, inflamaţiile. Care este procesul normal de inflamare după rinoplastie? Toţi pacienţii se întreabă cât timp vor fi umflaţi dupa o intervenţie de rinoplastie. Această procedură estetică este una care nu permite pacienţilor să vadă un rezultat final decât peste aproximativ un an. De regulă,  este nevoie de multe luni pentru ca umflăturile să dispară în totalitate. Acest lucru nu înseamnă că nasul nu va arăta prezentabil chiar şi după câteva săptămâni de la operaţie, însă el va continua să se vindece pe măsură ce umflaturile se diminează. Pentru început, nas

Ce trebuie să ştii despre vindecarea după intervenţia de rinoplastie

Remodelarea nasului, una dintre cele mai frecvente intervenţii estetice, este urmată de un întreg proces de vindecare, proces gradual al cărui rezultat final poate fi evaluat abia dupa circa un an, deşi modificările estetice vor fi vizibile în doar câteva săptămâni de la  intervenţie. Iată tot ce ai nevoie să ştii despre perioada de recuperare post-operatorie. Chirurgul estetician poate modifica forma nasului din punct de vedere estetic, îmbunătăţind aspectul acestuia şi fizionomia întregii feţe, dar, de asemenea, în cadrul unei operaţii de rinoplastie, se pot rezolva şi problemele de natură funcţională ale nasului. În timpul perioadei de recuperare post-operatorie, aspectul nasului poate să nu coincidă cu ceea ce pacientul îşi doreşte, procesul de remodelare fiind unul de durată. Pacientul poate observa asimetrii ale nasului, edeme, zone cu sensibilitate redusă sau, din contră, dureroase, însă, toate acestea vor dispărea în urmatoarele săptămâni. Intervenţia chirurgic

Sfaturi de urmat după intervenţia de blefaroplastie

Intervenţia estetică în zona pleoapelor se efectuează în vederea corectării oricăror aspecte inestetice din zona ochilor, aspecte datorate factorilor ereditari sau înaintării în vârstă. Iată câţiva paşi de urmat cu privire la recuperarea după o astfel de procedură estetică: Pregăteşte mediul necesar unei recuperări rapide. Pentru început, este necesară o pregătire a minţii şi a mediului de viaţă, astfel încât recuperarea după intervenţie să fie cât mai simplă şi eficientă. Fumatul este un obicei la care ar trebui să se renunţe înainte de blefaroplastie cu câteva săptămâni. Este indicat mancatul sănătos şi sportul, de asemenea, dublarea cantităţii de alimente bogate în vitaminele C şi E în vederea unei recuperări rapide. Este, de asemenea, indicată si eliminarea cofeinei şi a alcoolului din dietă înainte de intervenţie. Treburile casnice trebuie aranjate, totodată, pentru ca, după intervenţie, să nu fie nevoie de a face orice tipuri de efort. Află ce presupune recu

Subiecte post-rinoplastie mai rar abordate: ce sunt cearcănele întunecate care apar sub ochi şi la ce ajută aplicarea benzilor adezive pe nas?

Iată câteva detalii despre două subiecte mai rar aduse în discuţie după intervenţia de rinoplastie sau septoplastie, dar cu care te poţi întâlni de multe ori după o astfel de operaţie estetică. Ce sunt cearcănele maronii care pot apărea sub ochi după operaţie şi cât durează? O mulţime de persoane se confruntă cu zonele mai întunecoase de sub ochi în cazul în care au suferit o intervenţie de rino/septoplastie. Multe femei, în special, se întreabă cu deznădejde dacă acestea sunt permanente. Explicaţia este faptul că aceste cercuri mai întunecoase, similare unor cearcăne, nu sunt altceva decât sânge blocat în zona orbitei care a apărut în urma traumei rinoplastiei, mai ales dacă aceasta a implicat şi spargerea oaselor nazale. Vestea bună este că aceste semne nu au o natură permanentă, însă vestea mai puţin bună este aceea că ele pot dura până la şase luni sau chiar şi mai mult. Aceste cercuri întunecate de sub ochi reprezintă o plângere şi o nedumerire destul de comună a

Asimetria sânilor - cauze și soluții

Fiecare femeie este preocupată de forma, volumul și dimensiunile bustului său. În acest sens, unele dintre doamne recurg chiar și la intervenții chirurgicale pentru a tinde cel puțin spre simetria a ceea ce, în concepția lor, reprezintă perfecțiunea sânilor, cei care, în urma intervenției, vor reuși în cele din urmă să umple o cupă de sutien fără a mai fi nevoie a recurge la tot felul de tertipuri clasice și ieftine, gen push-up-ul. Din diverse cauze, nu toate femeile au sânii perfecți, atât din punctul de vedere al poziționării lor, cât și a dimensiunilor, motiv pentru care se văd nevoite a apela la medicii de specialitate pentru a corecta această diformitate, mai mult sau mai puțin vizibilă, cunoscută sub denumirea de ”asimetrie sani”. Se remarcă așadar unele diferențe între sâni, de care purtătoarea este sau nu conștientă. Astfel, în cazul diferențelor minimale, se prea poate ca femeia nici măcar să nu știe acest lucru deși, în mod firesc, îi pipăie zilnic, în special când face

Corecţia sânilor tuberoşi

Sânii tuberoşi reprezintă una dintre cele mai dificile operaţii din cadrul chirurgiei estetice a sânului, constituind o provocare pentru chirurgii plasticieni. Ce sunt sânii tuberoşi ? Sânii tuberoşi au baza foarte îngustă şi, de asemenea, un pol inferior nedezvoltat, fiind asemănători unui tub, de unde şi denumirea acestora. Forma lor cilindrică este cauzată de o parte a glandei localizată în areolă. În cele mai multe dintre cazuri, chirurgia estetică permite corectarea acestui tip de anomalie şi a problemelor de natură estetică ce vin odată cu aceasta. Anomalia sânilor tubulari reprezintă un defect congenital care poate fi prezent atât în cazul femeilor, cât şi în cazul persoanelor de sex masculin. Deşi acest tip de defect fizic este prezent încă de la naştere, el nu poate fi observat în totalitate, decât în perioada pubertăţii, perioadă în care sânii sunt în plină dezvoltare, iar orice anormalitate devine foarte uşor observabilă. Femeile care au sânii tuberoşi au, de

Complicaţii posibile în cazul implanturilor mamare şi soluţiile în cazul acestora

Augmentarea mamară cu implanturi poate conduce la anumite complicaţii, însă există şi variante de soluţii în cazul în care pacientele se confruntă cu una sau mai multe dintre acestea: Augmentarea mamară cu implanturi poate conduce, uneori, la anumite complicaţii. Iată câteva dintre ele: Este posibilă şi migrarea implantului care implică dislocarea şi deplasarea acestuia într-o poziţie nefirească. Cu toate că această complicaţie este întâlnită rareori, cu cât implantul este mai mare, cu atât mai mare este şi riscul. Altă complicaţie care ar putea apărea este efectul de clipocire, fenomen des întâlnit în cazul implanturilor cu soluţie salină sterilă sau gel siliconic lichid. Acesta este întâlnit în urma apariţiei unor cavităţi şi a extruziuniunilor inestetice ale învelişului siliconic. Altă problemă care poate apărea este ca implantul să se dezumfle. Astfel, acesta scade în volum drept urmare a fisurării învelişului siliconic. Problema este întâlnită mai des în cazul ace

Recuperarea după intervenţia de liposucţie şi tratamente de reabilitare

Procedura de liposucţie prezintă avantaje multiple care includ optimizarea vieţii psihice şi a celei profesionale şi sociale. Beneficiile acesteia sunt obţinerea unei imagini armonioase şi al unui aspect neted al pielii, alături de un contur ferm şi natural al corpului. În plus, intervenţia are o durată destul de scurtă iar recuperarea este rapidă, rezultatele finale implicând lipsa cicatricilor. După operaţie, se va amplasa un tub de dren care va ajuta la îndepărtarea lichidelor care s-au acumular postoperator. Pacientul va fi, apoi, externat, fiind nevoie de purtarea unui corset care are ca scop reeducerea edemului, conducând la obţinerea unor rezultate finale de modelare prin consolidarea texturii pielii. Corsetul trebuie purtat aproximativ o lună; în unele cazuri se recomandă o centură cu care pacientul poate face chiar şi baie, iar, în altele, o centură normală care va exercita presiune asupra pielii şi care va putea să fie eliminată câteva zile după intervenţie. În

Ce trebuie să ştii despre recuperarea după intervenţia de augmentare mamară

Femeile din România apelează, din ce în ce mai des, la operaţia de mărire a sânilor atât din dorinţa de a avea un fizic mai frumos, cât şi din motive de necesitate. Perioada de recuperare cauzează cele mai multe nelinişti pentru paciente. Succesul unei astfel de operaţii depinde, în egală măsură, atât de experienţa medicului estetician cât şi de respectarea indicaţiilor privind perioada postoperatorie. După intervenţia de augmentare a sânilor , pacienta va purta, pentru câteva zile, un pansament cu feşe elastice. În prima lună după operaţie, se va utiliza o bustieră medicală care va conferi suport sânilor, bustieră care trebuie purtată fără pauză, chiar şi în timpul somnului. Zona sânilor se poate umezi şi spăla începând cu a doua zi după procedura chirurgicală. Sânii, în unele cazuri, pe parcurul perioadei postoperatorii, pot apărea umflaţi, mai mari, mai tari şi poziţionaţi mai sus, însă nu există motive de îngrijorare. Efectele acestea vor dispărea rapid, iar sânii vor

Chirurgia intimă feminină: Ce trebuie să ştii despre vaginoplastie

Procedeele chirurgicale intime feminine suscită un interes tot mai mare în rândul femeilor care îşi doresc o reabilitare a capacităţii de contracţie a vaginului din cauza diferiţilor factori care au condus la mărirea diametrului acestuia. Vaginoplastia completează vasta paletă a intervenţiilor genitale, evoluţia interesului pentru acestea ieşind, în prezent, din sfera subiectelor tabu. Pentru orice femeie, este extrem de importantă armonia genitală feminină care implică fermitate, tonus, culoare, simetrie, proporţie şi funcţii. Iată ce trebuie să ştii despre procedura de strâmtare/îngustare a diametrului vaginului: Vaginoplastia sau rejuvenarea vaginală reprezintă procedura chirurgicală care îngustează orificiul vaginal extern sau canalul vaginal, în funcţie de dorinţele şi indicaţiile pacientelor. Multe femei se confruntă, din cauze ereditare, după naştere sau datorită înaintării în vârstă cu relaxarea pereţilor vaginali, iar un astfel de aspect conduce la scăderea stimulă