Procedeele chirurgicale intime feminine suscită un interes tot mai mare în rândul femeilor care îşi doresc o reabilitare a capacităţii de contracţie a vaginului din cauza diferiţilor factori care au condus la mărirea diametrului acestuia. Vaginoplastia completează vasta paletă a intervenţiilor genitale, evoluţia interesului pentru acestea ieşind, în prezent, din sfera subiectelor tabu.
Pentru orice femeie, este extrem de importantă armonia genitală feminină care implică fermitate, tonus, culoare, simetrie, proporţie şi funcţii. Iată ce trebuie să ştii despre procedura de strâmtare/îngustare a diametrului vaginului:
Vaginoplastia sau rejuvenarea vaginală reprezintă procedura chirurgicală care îngustează orificiul vaginal extern sau canalul vaginal, în funcţie de dorinţele şi indicaţiile pacientelor.
Multe femei se confruntă, din cauze ereditare, după naştere sau datorită înaintării în vârstă cu relaxarea pereţilor vaginali, iar un astfel de aspect conduce la scăderea stimulării din timpul actului sexual, aşadar, la o diminuare a satisfacţiei sexuale pentru ambii parteneri. Acest disconfort poate fi rezolvat prin rejuvenarea vaginală, adică micşorarea orificiului vaginal extern sau intern.
Simptome care pot necesita rejuvenarea vaginală
- Vagin larg şi un tonus redus al musculaturii vaginale
- Orificiul vaginal extern are un aspect inestetic
- Scăderea senzaţiei de plăcere din timpul actului sexual
- Alunecarea în exterior a tampoanelor vaginale
- Mucoasa şi ţesuturile ies afară din vagin
- Cicatrici inestetice şi dureroase în jurul vaginului, cauzate de naşteri
Intervenţia chirurgicală. Efectele acesteia, perioada postoperatorie şi rezultate
Operaţia de vaginoplastie pesupune îndepărtarea unor porţiuni ale mucoasei vaginale în exces şi repunerea în tensiune a muşchilor vaginali, având loc şi o repoziţionare a acestora. Intervenţia reprezintă o întreţinere vaginală cu efecte benefice pentru pacientă şi partenerul de viaţă al acesteia.
Spitalizarea este obligatorie în cazul unei astfel de operaţii, iar anteoperator, se efectuează anumite analize de sânge şi urină. Procedura chirurgicală durează maxim două ore, efectuându-se, în general, sub anestezie locală sau, la cerere şi în funcţie de caz, generală.
Ca orice intervenţie chirurgicală, şi aceasta prezintă anumite riscuri şi efecte secundare, cum ar fi unele umflături sau dureri, însă acestea sunt normale şi vor disparea treptat. Riscul complicaţiilor (sângerări abundente) este minim în cazul in care operaţia este efectuată de către un medic specializat şi experimentat.
După circa o săptămână de la operaţie se pot reluaa activităţile cotidiene normale, iar contactele sexuale vor fi permise după o operioadă de aproximativ 40 de zile de la intervenţia chirurgicală. De asemenea, în această perioadă se va evita folosirea tampoanelor interne şi nu se recomandă activităţi precum înotul, ciclismul, mersul cu motocicleta etc.
Rezultatele intervenţiei se vor menţine pentru tot restul vieţii, singura excepţie fiind cazul când, după operaţie, survine o naştere.
Deşi pe măsură ce înaintăm în vârstă, toate ţesuturile corpului nostru se relaxează, zona vaginală a unei femei care a trecut prin această procedură nu va reveni la gradul de relaxare şi hipotonie dinaintea intervenţiei. Gradul mai mare al tonusului vaginal se va păstra în timp.
De multe ori, această procedură se combină, în cadrul aceleiaşi intervenţii, cu labioplastia din cauza faptului că pacientele simt nevoia unei remodelări complete după naşteri. Astfel, procedura se mai poate combina şi cu lipoaspiraţie genitală, în zona abdomenului, mărire sau lifting de sâni, abdominoplastie etc.
Comentarii
Trimiteți un comentariu