Treceți la conținutul principal

Sânii şi pastilele anticoncepţionale

Iată adevărul despre cel mai des ȋntâlnite mituri referitoare la consumul de anticoncepţionale şi efectul acestora asupra sânilor şi nu numai:

Pastilele anticoncepţionale au capacitatea de a mări dimensiunea sânilor
Hormonii aflaţi ȋn compoziţia anticoncepţionalelor pot avea drept rezultat o creştere a dimensiunii sânilor. Hormonii aceştia vor cauza o retenţie de fluide răspunzătoare de creşterea ȋn volum a sânilor, alteori provocând creşterea ţesuturilor din zona bustului. După ȋncetarea administrării tratamentului cu pastile anticoncepţionale, sânii revin, de cele mai multe ori, la mărimea lor iniţială.

Pastilele anticoncepţionale sunt răspunzătoare de creşterea sau de scăderea riscului de cancer ?
Există o multitudine de nelămuriri ȋn ceea ce priveşte tratamentele cu anticoncepţionale şi riscul de cancer. Adevărul este că aceste pastile pot creşte sau pot diminua aceste riscuri, ȋn funcţie de tipul de cancer la care se face referire. Astfel, ceea ce s-a demonstrat ȋn urma mai multor studii, este faptul că anticoncepţionalele cresc riscul de cancer la sân, cancer cervical şi cancer la ficat. Ele pot , ȋnsă scădea riscul de dezvoltare a cancerului andometrial şi ovarian.

Anticoncepţionalele ȋngraşă
Potrivit unui studiu, un procentaj de 61% dintre femeile care au vârste cuprinse ȋntre 18 şi 35 de ani sunt de acord cu această afirmaţie. Realitatea este, ȋnsă, că, pe prospectul pastilelor anticoncepţionale, este pomenită posibilitatea apariţiei unei oscilări ȋn greutate. Acest lucru implică faptul că ele pot avea drept efect atât o acumulare de kilograme ȋn plus, cât şi o scădere ȋn greutate. Medicii de specialitate susţin că, ȋn cazul ȋn care pastilele anticoncepţionale sunt prescrise corect pentru fiecare pacientă şi organismul său, ele nu vor modifica greutatea.

Administrarea anticoncepţionalelor trebuie oprită, periodic
Un procentaj foarte mare de femei consideră că anticoncepţionalele reprezintă o adevărată bombă hormonală pentru organismul lor, aşadar, din acest motiv, ar fi necesare pauze de la administrarea acestora, la anumite intervale de timp. În urma studiilor şi cercetărilor, specialiştii afirmă ca acest lucru nu este adevărat. Astfel, medicii ginecologi prescriu, ȋn urma unei serii de analize, pastile anticoncepţionale care se vor administra fără pauză. Aceştia afirmă că, ȋn cazul ȋn care sunt corect prescrise şi administrare, astfel de pauze nu vor fi necesare.

Pastilele anticoncepţionale cauzează infertilitate
Studiile au relevat faptul că una din cinci femei este de părere că pilulele anticoncepţionale pot cauza infertilitate. Realitatea este, ȋnsă că nici un studiu efectuat până ȋn momentul de faţă nu a reuşit să demonstreze faptul că anticoncepţionalele sunt ȋn vreun fel răspunzătoare de afectarea fertilităţii femeilor, odată ce s-a ȋntrerupt administrarea acestora.

Pastilele anticoncepţionale sunt benefice pentru eliminarea coşurilor şi a imperfecţiunilor tenului
Medicii de specialitate prescriu, ȋntr-adevăr, pastile anticoncepţionale ȋn tratamentele pentru acnee, având ȋn vedere faptul că acestea sunt inhibitoare ale funcţiei glandelor sebacee. Pastilele anticoncepţionale au capacitatea de a reduce grăsimile de la nivelul pielii, astfel, fiind eliminată cauza formării coşurilor.

Corelat cu administrarea pilulelor anticoncepţionalelor, fumatul este şi mai periculos decât de obicei
Acest lucru este cât se poate de adevărat, iar orice medic de specialitate va recomanda renunţarea la acest obicei nociv, ȋn cazul ȋn care se va ȋncepe un tratament cu pilule anticoncepţionale. Riscurile la care este supus organismul femeilor, ȋn cazul ȋn care acestea fumează ȋn timpul tratamentului cu anticoncepţionale, includ accentuarea riscurilor pentru formarea cheagurilor de sânge, infarct şi accidente vasculare. Mai mult, tot din această cauză, medicul care prescrie astfel de tratament se va interesa cu rigurozitate despre istoricul bolilor cardio-vasculare din familia pacientei şi de faptul dacă aceasta este sau nu fumătoare.

Comentarii

Cele mai citite...

Recuperarea după rinoplastie: Tot ce trebuie să ştii despre inflamarea feţei şi a nasului post rinoplastie

După operaţia de rinoplastie, una dintre problemele majore cu care se confruntă pacienţii este inflamaţia care se produce la nivelul feţei şi a nasului. Majoritatea pacienţilor se sperie şi sunt nedumeriţi în ceea ce priveşte rezultatul operaţiei din cauza acestei inflamaţii de la nivelul nasului şi al frunţii/obrajilor. Iată ce trebuie să şii despre acest proces inflamator şi cum poţi preveni/diminua, pe cât posibil, inflamaţiile. Care este procesul normal de inflamare după rinoplastie? Toţi pacienţii se întreabă cât timp vor fi umflaţi dupa o intervenţie de rinoplastie. Această procedură estetică este una care nu permite pacienţilor să vadă un rezultat final decât peste aproximativ un an. De regulă,  este nevoie de multe luni pentru ca umflăturile să dispară în totalitate. Acest lucru nu înseamnă că nasul nu va arăta prezentabil chiar şi după câteva săptămâni de la operaţie, însă el va continua să se vindece pe măsură ce umflaturile se diminează. Pentru început, nas...

Ce trebuie să ştii despre vindecarea după intervenţia de rinoplastie

Remodelarea nasului, una dintre cele mai frecvente intervenţii estetice, este urmată de un întreg proces de vindecare, proces gradual al cărui rezultat final poate fi evaluat abia dupa circa un an, deşi modificările estetice vor fi vizibile în doar câteva săptămâni de la  intervenţie. Iată tot ce ai nevoie să ştii despre perioada de recuperare post-operatorie. Chirurgul estetician poate modifica forma nasului din punct de vedere estetic, îmbunătăţind aspectul acestuia şi fizionomia întregii feţe, dar, de asemenea, în cadrul unei operaţii de rinoplastie, se pot rezolva şi problemele de natură funcţională ale nasului. În timpul perioadei de recuperare post-operatorie, aspectul nasului poate să nu coincidă cu ceea ce pacientul îşi doreşte, procesul de remodelare fiind unul de durată. Pacientul poate observa asimetrii ale nasului, edeme, zone cu sensibilitate redusă sau, din contră, dureroase, însă, toate acestea vor dispărea în urmatoarele săptămâni. Intervenţia chiru...

Subiecte post-rinoplastie mai rar abordate: ce sunt cearcănele întunecate care apar sub ochi şi la ce ajută aplicarea benzilor adezive pe nas?

Iată câteva detalii despre două subiecte mai rar aduse în discuţie după intervenţia de rinoplastie sau septoplastie, dar cu care te poţi întâlni de multe ori după o astfel de operaţie estetică. Ce sunt cearcănele maronii care pot apărea sub ochi după operaţie şi cât durează? O mulţime de persoane se confruntă cu zonele mai întunecoase de sub ochi în cazul în care au suferit o intervenţie de rino/septoplastie. Multe femei, în special, se întreabă cu deznădejde dacă acestea sunt permanente. Explicaţia este faptul că aceste cercuri mai întunecoase, similare unor cearcăne, nu sunt altceva decât sânge blocat în zona orbitei care a apărut în urma traumei rinoplastiei, mai ales dacă aceasta a implicat şi spargerea oaselor nazale. Vestea bună este că aceste semne nu au o natură permanentă, însă vestea mai puţin bună este aceea că ele pot dura până la şase luni sau chiar şi mai mult. Aceste cercuri întunecate de sub ochi reprezintă o plângere şi o nedumerire destul de comună a ...

Asimetria sânilor - cauze și soluții

Fiecare femeie este preocupată de forma, volumul și dimensiunile bustului său. În acest sens, unele dintre doamne recurg chiar și la intervenții chirurgicale pentru a tinde cel puțin spre simetria a ceea ce, în concepția lor, reprezintă perfecțiunea sânilor, cei care, în urma intervenției, vor reuși în cele din urmă să umple o cupă de sutien fără a mai fi nevoie a recurge la tot felul de tertipuri clasice și ieftine, gen push-up-ul. Din diverse cauze, nu toate femeile au sânii perfecți, atât din punctul de vedere al poziționării lor, cât și a dimensiunilor, motiv pentru care se văd nevoite a apela la medicii de specialitate pentru a corecta această diformitate, mai mult sau mai puțin vizibilă, cunoscută sub denumirea de ”asimetrie sani”. Se remarcă așadar unele diferențe între sâni, de care purtătoarea este sau nu conștientă. Astfel, în cazul diferențelor minimale, se prea poate ca femeia nici măcar să nu știe acest lucru deși, în mod firesc, îi pipăie zilnic, în special când face ...

Corecţia sânilor tuberoşi

Sânii tuberoşi reprezintă una dintre cele mai dificile operaţii din cadrul chirurgiei estetice a sânului, constituind o provocare pentru chirurgii plasticieni. Ce sunt sânii tuberoşi ? Sânii tuberoşi au baza foarte îngustă şi, de asemenea, un pol inferior nedezvoltat, fiind asemănători unui tub, de unde şi denumirea acestora. Forma lor cilindrică este cauzată de o parte a glandei localizată în areolă. În cele mai multe dintre cazuri, chirurgia estetică permite corectarea acestui tip de anomalie şi a problemelor de natură estetică ce vin odată cu aceasta. Anomalia sânilor tubulari reprezintă un defect congenital care poate fi prezent atât în cazul femeilor, cât şi în cazul persoanelor de sex masculin. Deşi acest tip de defect fizic este prezent încă de la naştere, el nu poate fi observat în totalitate, decât în perioada pubertăţii, perioadă în care sânii sunt în plină dezvoltare, iar orice anormalitate devine foarte uşor observabilă. Femeile care au sânii tuberoşi au, de ...

Sfaturi de urmat după intervenţia de blefaroplastie

Intervenţia estetică în zona pleoapelor se efectuează în vederea corectării oricăror aspecte inestetice din zona ochilor, aspecte datorate factorilor ereditari sau înaintării în vârstă. Iată câţiva paşi de urmat cu privire la recuperarea după o astfel de procedură estetică: Pregăteşte mediul necesar unei recuperări rapide. Pentru început, este necesară o pregătire a minţii şi a mediului de viaţă, astfel încât recuperarea după intervenţie să fie cât mai simplă şi eficientă. Fumatul este un obicei la care ar trebui să se renunţe înainte de blefaroplastie cu câteva săptămâni. Este indicat mancatul sănătos şi sportul, de asemenea, dublarea cantităţii de alimente bogate în vitaminele C şi E în vederea unei recuperări rapide. Este, de asemenea, indicată si eliminarea cofeinei şi a alcoolului din dietă înainte de intervenţie. Treburile casnice trebuie aranjate, totodată, pentru ca, după intervenţie, să nu fie nevoie de a face orice tipuri de efort. Află ce presupune recu...

Riscuri, complicaţii şi efecte ale intervenţiei de micșorare a sânilor

Numită și mamoplastie de reducție, procedura de micșorare a sânilor aduce beneficii importante persoanelor care apelează la această intervenție. Alături de numeroasele plusuri sunt însă niște aspecte de precauție, posibilele riscuri şi complicaţii ale unei operaţii de micşorare a sânilor. Dorim să vă prezentăm informaţii despre această procedura pentru potențialii candidați. Complicaţii posibile şi riscuri ale unei mamoplastii Riscurile generale care sunt asociate operaţiei de reducţie mamară includ: Infecţii Hemoragii Reacţii adverse la anestezie Apariţia unor cheaguri de sânge Hematoame Riscurile specifice intervenţiei de reducţie mamară sunt de natură fizică şi estetică şi includ următoarele:

Desfăşurarea intervenţiei de septoplastie. Posibile complicaţii

Iată care sunt etapele unei septoplastii şi complicaţiile posibile din timpul intervenţiei sau ȋn urma acesteia: Cu 2 săptămâni ȋnainte de operaţie , pacientul va fi sfătuit să operască administrarea anticoagulantelor şi a altor medicaţii precum ibuprofen, aspirină şi naproxen. Riscurile septoplastiei sunt: Recidivarea obstrucţiei nazale Perforaţia septului nazal Acumularea de lichide la nivelul narinelor Atenuarea simţului olfacitv Septoplastia este o intervenţie care se poate realiza sub anestezie locală sau sub anestezie generală, iar orice intervenţie adjuvantă cum ar fi rinoplastia sau remodelarea sinusurilor va fi efectuată doar după ce s-a ajustat poziţia septului nazal.

Recuperarea după intervenţia de liposucţie şi tratamente de reabilitare

Procedura de liposucţie prezintă avantaje multiple care includ optimizarea vieţii psihice şi a celei profesionale şi sociale. Beneficiile acesteia sunt obţinerea unei imagini armonioase şi al unui aspect neted al pielii, alături de un contur ferm şi natural al corpului. În plus, intervenţia are o durată destul de scurtă iar recuperarea este rapidă, rezultatele finale implicând lipsa cicatricilor. După operaţie, se va amplasa un tub de dren care va ajuta la îndepărtarea lichidelor care s-au acumular postoperator. Pacientul va fi, apoi, externat, fiind nevoie de purtarea unui corset care are ca scop reeducerea edemului, conducând la obţinerea unor rezultate finale de modelare prin consolidarea texturii pielii. Corsetul trebuie purtat aproximativ o lună; în unele cazuri se recomandă o centură cu care pacientul poate face chiar şi baie, iar, în altele, o centură normală care va exercita presiune asupra pielii şi care va putea să fie eliminată câteva zile după intervenţie. În ...

Efectele psihologice benefice ale chirurgiei estetice, demonstrate de cel mai elaborat studiu efectuat vreodată

Cercetătorii în domeniu au investigat urmările de ordin psihologic ale intervenţiilor estetice asupra pacienţilor. Rezultatele au demonstrat o creştere considerabilă a plăcerii şi a bucuriei de a trăi, a satisfacţiei şi a stimei de sine, în urma modificării chirurgicale a aparenţei fizice. În cadrul unui studiu pe termen lung, prof. dr. Jürgen Margraf şi prof. Alexander von Humboldt din cadrul secţiei de psihologie clinică şi psihoterapie de la universitatea RUB (Ruhr-University Bochum, Germania) au investigat efectele psihologice ale chirurgiei plastice, în cazul a 550 de pacienţi. Rezultatele au demonstrat o mulţime de efecte benefice pentru viaţa acestora. Studiul este cel mai elaborat din lume privind acest subiect, iar rezultatele sale au fost publicate în jurnalul Clinical Psichological Science, în anul 2013.